Fakturering och annat spännande

Det är inte alltid det enklaste att driva ett eget företag i Sverige, speciellt inte när man har mycket knappa marginaler. Pappersarbetet kan vara mycket krävande och ibland (eller rätt så ofta faktiskt) så är man inte helt säker på hur olika kontrakt och handlingar ska utformas. Att anlita någon för att sköta det åt oss har vi inte råd med ännu. Ett alternativ är att en av oss går en kurs i ämnet men det känns det inte som vi har tid med för tillfället. Vi har dock hittat en lösning som även om den inte är helt perfekt ändå hjälper oss mycket.

Lösningen på vårt problem med dokument och papper av olika de slag fick vi när vi läste en blogg av en tjej som heter Johanna som bor ute på landet. Skrev i det här inlägget om andrahandsuthyrning om ett företag som specialiserat sig på dokument, mallar och kurser av olika slag, där man billigt kan köpa dokumentmallar för de mest skilda områden. I Johannas fall rörde det sig om andrahandsuthyrning vilket inte är aktuellt för oss. Men företaget (Björn Lundén) har också mallar för uthyrning av lös egendom till exempel, vilket kan komma väl till pass.

Det som intresserar oss mest är dock de olika kurser som erbjuds, speciellt eKurserna. Eftersom de sker helt och hållet online så blir det enklare för oss att delta. Vi ska nog alla ta eKursen i bokföring till att börja med så att vi kan få lite bättre ordning på våra papper och fakturor. Men det finns flera andra kurser som också verkar riktigt intressanta, och de kostar inte mer än vad vi har råd med. Trevligt är också att de flesta av dem har fått riktigt bra kundomdömen, så det verkar vara kvalitetskurser.

Älgjakten i år var första gången som Bosse var med oss. Han fick ju sin jägarexamen betald av oss i 40-årspresent (han klarade för övrigt av den utmärkt), och i år var första gången han hängde med inte bara för att titta på utan även om möjligt skjuta. Hans debut som älgjägare blev riktigt lyckad, en älg blev resultatet för Bosses del. Ett perfekt skott var det också, någonting som vi tycker var imponerande. Bosse var på förhand lite nervös över att han som nybörjare skulle missköta sig, skadskjuta en älg med eftersök som följd. Men sådant slapp vi helt och hållet i år. Skadskjutning är ju annars det som är det allra värsta med jakten på alla sätt och vis. Dels då att det tar tid och är slitsamt, men i huvudsak för det lidande som det skadskjutna djuret går igenom.

På tal om jakt så vill vi rekommendera den alltid lika läsvärde Leif GW Persson. GW har ju jagat längre tid än de flesta av oss varit i jordelivet och ser på det hela på ett väldigt filosofiskt vis. I Expressen skrev han lite om årets älgjakt, om hur jakt handlar om att vänta mer än någonting annat. 95 % eller mer av tiden händer ju ingenting. Intressant är också hur GW säger att han nu på ålderns höst börjat uppskatta naturupplevelsen lika mycket som, eller mer, än själva jaktmomentet: ”En dag när jag går dit kommer jag att också att lämna bössan hemma.”. Undrar om det kommer bli så för oss också?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *